WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pierogi z bananami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne, ciekawe w smaku pierogi nadziewane bananami. Można podawać od razu polane sosem, my wolimy podsmażone na maśle.

Pierogi z bananami

Składniki:

Pierogi z bananami

 

  • 2 szkl mąki
  • ok 1 szkl gorącej wody
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli
  • 2-3 banany

Sposób przygotowania:

Pierogi z bananami

Ciasto

Pierogi z bananami
Ciasto na pierogi zagniatamy i odstawiamy, by odpoczęło.

Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy szczyptę soli i olej. Stopniowo dolewamy ciepłą wodę i zagniatamy dokładnie ciasto. Odstawiamy na godzinę przykryte ściereczką.

Przygotowanie

Pierogi z bananami
Ciasto na pierogi dość cienko wałkujemy.

Kawałki ciasta wałkujemy lekko podsypując mąką i wykrawamy szklanką koła.

Banany

Pierogi z bananami
Staramy się mocno zawinąć brzegi ciasta.

Banany obieramy i kroimy w dość grube plastry. Nadziewamy nimi ciasto i zawijamy pierogi.

Gotowanie

Pierogi z bananami
Pierogi gotujemy ok 5 min od wypłynięcia.

Pierogi wrzucamy na lekko osolony wrzątek i delikatnie mieszamy. Gotujemy ok 5 minut od wypłynięcia.