WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 846]

Matiasy w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Matiasy w słodko - kwaśnej zalewie z cebulką, listkiem laurowym i zielem angielskim. Bardzo smaczna przekąska.

Matiasy w zalewie

Składniki:

Matiasy w zalewie

 

Sposób przygotowania:

Matiasy w zalewie

Składniki

Matiasy w zalewie
Cebulkę kroimy w półplasterki lub w kostkę.

Śledzie moczymy w wodzie kilka godzin, kilkukrotnie zmieniając zimną wodę. Następnie odsączamy i kroimy na kawałki.

Cebule obieramy i kroimy w dość drobne kawałki.

Zalewa

Matiasy w zalewie
Zalewę gotujemy, studzimy i zalewamy śledzie.

Do garnka wlewamy wodę i ocet. Dodajemy listek laurowy i ziele angielskie oraz pieprz. Zagotowujemy i studzimy. Zimną zalewą zalewamy śledzie i odstawiamy do przegryzienia.