Sposób przygotowania:
Pierogi z egzotycznym nadzieniemETAP 1:
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli. Dodać jajko, stopniowo wlewać ciepłe mleko połączone z rozpuszczonym masłem i zagnieść gładkie ciasto.
ETAP 2:
Przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą i pozostawić na 20-30 minut.
ETAP 3:
Obranego ananasa i banana drobno pokroić, połączyć z żurawiną.
ETAP 4:
Przygotowane ciasto rozwałkować, szklanką wykroić krążki włożyć porcję nadzienia.
ETAP 5:
Krążki ciasta z nadzieniem złożyć na pół i dokładnie zlepić. Wrzucać do wrzącej wody z dodatkiem soli i łyżki oleju.
Gotować około 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię, wyjmować łyżką cedzakową.
Podawać z dodatkiem bitej śmietany z cukrem i cukrem waniliowym.