Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pierogi z egzotycznym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierogi są ulubionym daniem przez moich domowników. Nadziewane ananasem, żurawiną i bananami to nowe odkrycie pysznych pierożków.

Pierogi z egzotycznym nadzieniem

Składniki:

Pierogi z egzotycznym nadzieniem

Ciasto

nadzienie

Dodatkowo

Sposób przygotowania:

Pierogi z egzotycznym nadzieniem

ETAP 1:

Pierogi z egzotycznym nadzieniem
Do mąki dodać wszystkie pozostałe składniki ciasta

Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i odrobiną soli. Dodać jajko, stopniowo wlewać ciepłe mleko połączone z rozpuszczonym masłem i zagnieść gładkie ciasto.

ETAP 2:

Pierogi z egzotycznym nadzieniem
Ciasto zawinąć w folię lub przykryć miseczką

Przygotowane ciasto zawinąć w folię spożywczą i pozostawić na 20-30 minut.

ETAP 3:

Pierogi z egzotycznym nadzieniem
Pokrojone owoce wymieszać z suszoną żurawiną

Obranego ananasa i banana drobno pokroić, połączyć z żurawiną.

ETAP 4:

Pierogi z egzotycznym nadzieniem
Na każdy krążek ciasta włożyć porcję owoców

Przygotowane ciasto rozwałkować, szklanką wykroić krążki włożyć porcję nadzienia.

ETAP 5:

Pierogi z egzotycznym nadzieniem

Krążki ciasta z nadzieniem złożyć na pół i dokładnie zlepić. Wrzucać do wrzącej wody z dodatkiem soli i łyżki oleju.

Gotować około 3-4 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię, wyjmować łyżką cedzakową.

Podawać z dodatkiem bitej śmietany z cukrem i cukrem waniliowym.