Sposób przygotowania:
Pierogi z bananami i sosem krówkowym
1. Ciasto: Z podanych składników stopniowo wlewając ciepłą wodę zagniatamy mięciutkie ciasto. Następnie wałkujemy je na lekko posypanej mąką stolnicy i za pomocą szklanki wykrawamy krążki.
2. Banany obieramy i kroimy w półplasterki takiej wielkości, żeby łatwo nam było formować pierogi.
3. Na każdy krążek nakładamy kawałek banana i zlepiamy.
4. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Następnie odcedzamy.
5. W tym czasie gdy pierogi się gotują przygotowujemy sos: Mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy, następnie rzucamy krówki w gotujemy, aż się rozpuszczą cały czas mieszając na małym ogniu. Polewa będzie gotowa gdy krówki będą jednolicie rozpuszczone.
6. Orzechy ziemne obieramy z łupinek i drobno kroimy.
7. Na talerze nakładamy pierogi, polewamy gorącym sosem, posypujemy orzeszkami i podajemy.
8. Smacznego życzę.
Rady:
Z przepisu wychodzi około 40 pierogów. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
2. Banany obieramy i kroimy w półplasterki takiej wielkości, żeby łatwo nam było formować pierogi.
3. Na każdy krążek nakładamy kawałek banana i zlepiamy.
4. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Następnie odcedzamy.
5. W tym czasie gdy pierogi się gotują przygotowujemy sos: Mleko wlewamy do garnka i zagotowujemy, następnie rzucamy krówki w gotujemy, aż się rozpuszczą cały czas mieszając na małym ogniu. Polewa będzie gotowa gdy krówki będą jednolicie rozpuszczone.
6. Orzechy ziemne obieramy z łupinek i drobno kroimy.
7. Na talerze nakładamy pierogi, polewamy gorącym sosem, posypujemy orzeszkami i podajemy.
8. Smacznego życzę.
Rady:
Z przepisu wychodzi około 40 pierogów. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
gusia1000
Babeczka35
Bardzo polecam:)