Sposób przygotowania:
Pierogi z bananami
Mąkę wymieszać z kaszą manna, lekko posolic. Dodać olej i cały czas wyrabiajac dodawać wodę. Powinnismy otrzymać elastyczne ciasto. Ciasto podzielic na 3 części i pokolei kazdą rozwałkowywać na stolnicy na grubosć 3-4 mm. Wykrawać szklanka krążki. Banany obrac i pokroic w plastry grubości +/-5mm. Na kazdy krążek ciasta kłaść plaster banana i sklejać pierogi (można pomóc sobie i brzegi sklejac widelcem). W dużym garnku zagotować posolona wodę, wlać do niej troche oleju (żeby pierogi sie nie sklejały) i gotowac porcjami przez 5 minut od chwili wypłyniecia. Podawać polane słodka śmietanka ubita z cukrem lub z innymi słodkimi dodatkami.
Z tej porcji wyszło mi 30 pierogów.
Z tej porcji wyszło mi 30 pierogów.
elzbieta8960
eli_555
iwi69
A.B.