kimo8

kimo8

Starszy Kucharz
[Przepisów: 33]

pierogi z bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi z ciasta francuskiego są super z sosem śmietanowym.

pierogi z bazylią

Składniki:

pierogi z bazylią

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 150 g twarogu
  • 10 g serka ricotta
  • żółtko
  • 2 gałązki bazylii
  • łyżeczka tymianku suszonego
  • sól pieprz
  • mąka do oprószenia stolnicy

Sposób przygotowania:

pierogi z bazylią
Stolnice oprósz mąką i lekko rozwałkuj na niej ciasto.Wytnij foremką 12 kółek. W misce utrzyj twaróg z ricottą.dodajemy dobrze opłukaną i posiekaną bazylie i tymianek.Doprawiamy solą i pieprzem , dokładnie mieszamy.Ziołowe nadzienie nakładamy na środek kółek ciasta francuskiego. Każde kółko zginamy na pół i zlepiamy.Pół okrągłe brzegi dociskamy widelcem.Pierożki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy do przyrumienia około 10 min w tem.180 stopni.Smacznego