Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą kiszoną i soczewicą
Kapustę kiszoną trzeba krótko obgotować. Soczewicę ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu odsączyć.Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną cebulę podsmażamy ,następnie dodajemy odciśniętą i pokrojoną drobno kapustę chwilę smażymy .Do kapusty dodajemy odsączoną soczewicę doprawiamy solą i pieprzem mieszamy i studzimy. Przygotowujemy ciasto na pierogi może być według swojego przepisu.Wyrobione ciasto zostawiamy na chwilę aby odpoczęło. Ciasto wałkujemy wycinamy krążki szklanką nakładamy farsz .Żeby pierogi się lepiej sklejały można pół brzegu posmarować wodą później sklejać pierogi.Zagotować lekko osoloną wodę i ugotować pierogi.Można przed podaniem polać usmażoną cebulką,My najbardziej lubimy pierogi odsmażane na masełku. POLECAM!!!
edytaha
gosia56
Dziękuję Edytko;) zrobiłam tylko na próbę mąż juz pytał kiedy znowu zrobię bo mogło być ich więcej
gusia1000