Sposób przygotowania:
Pierogi z farszem z czerwonej soczewicy
Czerwoną soczewicę opłukać i ugotować w wodzie z dodatkiem bulionu. Odcedzić.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić, następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do soczewicy, dodać soli, pieprzu i czosnku granulowanego. Wymieszać.
Ciasto:
Mąkę przesiać, dodać ciepłej wody i wyrobić ciasto. Rozwałkowywać na grubość 3 mm, wykrawać kółka.
Na środek ułożyć farsz, zamknąć i skleić. Gotować w osolonym wrzątku.
Cebulę obrać, opłukać i pokroić, następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do soczewicy, dodać soli, pieprzu i czosnku granulowanego. Wymieszać.
Ciasto:
Mąkę przesiać, dodać ciepłej wody i wyrobić ciasto. Rozwałkowywać na grubość 3 mm, wykrawać kółka.
Na środek ułożyć farsz, zamknąć i skleić. Gotować w osolonym wrzątku.