Sposób przygotowania:
Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
Jajko roztrzepać widelcem.
Ciasto wyjąć wcześniej z lodówki. Rozwinąć ciasto na desce lekko wałkiem rozwałkować. Ułożyć na samym brzegu ciasta, kawałki łososia, posypać pieprzem. Zwinąć w roladę zostawiając koniec ciasta. Posmarować koniec ciasta roztrzepanym jajkiem zwinąć roladę.
Następnie całą roladę posmarować jajkiem i pokroić w plastry na jednakową grubość.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, ułożyć na papierze roladki.
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C. do zrumienienia roladek.
Podawać z sosem czosnkowym.
Ciasto wyjąć wcześniej z lodówki. Rozwinąć ciasto na desce lekko wałkiem rozwałkować. Ułożyć na samym brzegu ciasta, kawałki łososia, posypać pieprzem. Zwinąć w roladę zostawiając koniec ciasta. Posmarować koniec ciasta roztrzepanym jajkiem zwinąć roladę.
Następnie całą roladę posmarować jajkiem i pokroić w plastry na jednakową grubość.
Blachę do pieczenia wyłożyć papierem, ułożyć na papierze roladki.
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C. do zrumienienia roladek.
Podawać z sosem czosnkowym.