Sposób przygotowania:
Pierogi z fasolką szparagową, kaszą orkiszowąCiasto:
Do miski przełożyć oba rodzaje mąki. Dodać sól i białko. Wymieszać.
Następnie stopniowo dodawać wodę.
Dokładnie wymieszać, a następnie wyrabiać ciasto około 3-4 minut.
Odłożyć pod przykryciem na 20-25 minut.
Farsz:
Fasolkę umyć, osuszyć i pozbawić ogonków. Następnie pokroić na kawałki około 1 cm.
Wrzucić do osolonego wrzątku i ugotować do miękkości. Odcedzić i ostudzić. Przełożyć do miski.
Dodać ugotowaną zimną kaszę. Ugotowaną marchewkę pokroić w małą kostkę, dodać do miski.
ETAP 3:
Ser również pokroić na małe kawałki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Razem z koperkiem dodać do miski.
Doprawić solą i pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
Wykonanie:
Ciasto rozwałkować na cienki placek. Ringiem o średnicy 9 cm wycinać okręgi. Na krążki kłaść po łyżce farszu i zlepiać pierożki.
Gotować w osolonym wrzątku. 26 sztuk po 38 kcal Smacznego!
kuchenny świat