Sposób przygotowania:
Pierogi z jagodami
Mąkę przesiewamy na stolnice, wbijamy jajko, wlewamy wodę wymieszaną z olejem i zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto.
Ciasto cienko wałkujemy, szklanką wycinamy krążki, nakładamy po łyżce jagód i posypujemy cukrem.
Pierogi zlepiamy robiąc falbankę, układamy na tacy posypanej mąką.
Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, 3 minuty od momentu wypłynięcia.
Pierogi możemy polać przed podanie śmietaną.
Ciasto cienko wałkujemy, szklanką wycinamy krążki, nakładamy po łyżce jagód i posypujemy cukrem.
Pierogi zlepiamy robiąc falbankę, układamy na tacy posypanej mąką.
Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, 3 minuty od momentu wypłynięcia.
Pierogi możemy polać przed podanie śmietaną.