Sposób przygotowania:
Pierogi z kapustą i cukiniąFarsz:
Warzywa umyć i osuszyć. Czosnek i natkę drobno posiekać
ETAP 2:
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim czosnek i natkę. Obie cukinie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć na patelnię, dodać 2-3 łyżki wody i wstępnie poddusić.
ETAP 3:
Paprykę pokroić w małą kostkę, przełożyć do cukinii.
ETAP 4:
Ugotowaną kapustę posiekać i również dodać na patelnię i dusić całość do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cząbrem. Zdjąć z ognia i ostudzić.
Ciasto:
Do miski przesiać mąkę, dodać sól oraz wlewać wodę i wyrabiać ciasto. Powinno być elastycznie i gładkie. Odłożyć pod przykryciem na około 30 minut.
Następnie rozwałkować na cienki placek i pokroić na kwadraty. Nałożyć po 2 łyżeczki farszu i zlepiać. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać od razu.
Smacznego!