Sposób przygotowania:
Pierogi z kaszą jaglaną i boczkiem
Kaszę przelać dokładnie najpierw zimną a potem gorącą wodą aby pozbyć się lekkiej goryczki. Zalać wodą i ugotować do miękkości.
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć.
Po ostudzeniu wymieszać składniki dodając przyprawy. Z podanych składników zagnieść gładkie i elastyczne ciasto pierogowe.
Wykroić szklanką krążki, na każdy nałożyć łyżkę farszu, zlepić rogi. Ugotować w osolonej wodzie z łyżką oleju.
Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć.
Po ostudzeniu wymieszać składniki dodając przyprawy. Z podanych składników zagnieść gładkie i elastyczne ciasto pierogowe.
Wykroić szklanką krążki, na każdy nałożyć łyżkę farszu, zlepić rogi. Ugotować w osolonej wodzie z łyżką oleju.