luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Pierogi z kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne pierogi babcine ..

Pierogi z kaszą jaglaną Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierogi z kaszą jaglaną

 

  • ciasto
  • 450 g mąki
  • 300 ml wrzątku
  • łyżka oleju
  • łyżeczka soli

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kaszą jaglaną
Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto. Kaszę ugotować w 2 szkl osolonej wody, odstawić pod przykryciem aż do wystygnięcia. Wymieszać z serem jajkiem i śmietaną, doprawić do smaku solą Ciasto wałkować cienko. Lepić pierogi. Ugotować we wrzątku. Podawać z przyrumienioną na tłuszczu cebulką można ze skwarkami.
Pierogi z kaszą jaglaną
Etap 1