Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem i cebulą
Mięso doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy. Cebulę kroimy w talarki i podsmażamy na oliwie. Studzimy i mielimy razem z mięsem mielonym.
Do farszu dodajemy jajko i doprawiamy do smaku. Dokładnie wyrabiamy masę. Z mąki, jajka, szczypty soli i wody zagniatamy ciasto. Wody dodajemy po woli, aby ciasto było idealnie gładkie. Wyrobione ciasto wałkujemy i wycinamy z niego kółka za pomocą szklanki.
Na każdy kawałek ciasta wykładamy łyżkę farszu i lepimy pierogi. Wodę do gotowania pierogów należy zagotować. Pierogi gotujemy około pięciu minut w osolonej wodzie.
Do farszu dodajemy jajko i doprawiamy do smaku. Dokładnie wyrabiamy masę. Z mąki, jajka, szczypty soli i wody zagniatamy ciasto. Wody dodajemy po woli, aby ciasto było idealnie gładkie. Wyrobione ciasto wałkujemy i wycinamy z niego kółka za pomocą szklanki.
Na każdy kawałek ciasta wykładamy łyżkę farszu i lepimy pierogi. Wodę do gotowania pierogów należy zagotować. Pierogi gotujemy około pięciu minut w osolonej wodzie.