justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pierogi z mięsem i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pierogi, chyba każdy je lubi. można je zrobić na wiele sposobów, wystarczy mieć przepis na dobre ciasto i zrobić taki farsz jaki lubimy najbardziej.

Pierogi z mięsem i cebulą

Składniki:

Pierogi z mięsem i cebulą

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem i cebulą
Mięso doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy. Cebulę kroimy w talarki i podsmażamy na oliwie. Studzimy i mielimy razem z mięsem mielonym.

Do farszu dodajemy jajko i doprawiamy do smaku. Dokładnie wyrabiamy masę. Z mąki, jajka, szczypty soli i wody zagniatamy ciasto. Wody dodajemy po woli, aby ciasto było idealnie gładkie. Wyrobione ciasto wałkujemy i wycinamy z niego kółka za pomocą szklanki.

Na każdy kawałek ciasta wykładamy łyżkę farszu i lepimy pierogi. Wodę do gotowania pierogów należy zagotować. Pierogi gotujemy około pięciu minut w osolonej wodzie.  

Tagi:

danie pierogi