Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem i szpinakiem
Mąkę łączę z solą, szklanką wody, olejem i zagniatam ciasto, które następnie formuję w kulę i odstawiam na 30 minut. Szpinak blanszuję, a następnie odsączam, drobno siekam i podsmażam na patelni wraz z drobno posiekanym czosnkiem. Bułki namaczam w wodzie, następnie odciskam i łączę z mięsem. Następnie dodaję do mięsa szpinak, jajka, pokrojoną drobno 1 cebulę, posiekaną natkę pietruszki, doprawiam solą i pieprzem i mieszam. Druga cebulę obieram drobno kroję i podsmażam na patelni wraz z boczkiem wędzonym. Ciasto na pierogi rozwałkowuję, kroję na kwadraty, nakładam na każdym łyżkę farszu, sklejam brzegi i gotuję w bulionie wołowym na małym ogniu przez 10 minut. Następnie pierogi przekładam na patelnię podsmażam wraz z boczkiem i cebulą.