Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem i warzywamiPrzygotowanie farszu
Warzywa obieram. Mięso myję . Wszytko razem gotuję do miękkości. Cebulę kroję w kosteczkę. Ugotowane mięso oddzielam od skóry i kości.
Mięso rozdrabniam w elektrycznym rozdrabniaczu (można użyć także maszynki do mięsa). Warzywa blenduję. Wszystko razem mieszam i dodaję posiekaną cebulę, natkę pietruszki oraz przyprawy. Doprawiam farsz tak, by był lekko pikantny.
Przygotowanie ciasta
Mąkę , masło, sól oraz gorącą wodę zagniatam w misce. Powinno powstać gładkie ciasto. Zawijam je na chwilę w folię. Blat podsypuję mąką i rozwałkowuję ciasto. Wycinam kółka. Nakładam porcje farszu.
Zlepiam pierogi i gotuję w osolonej wodzie, około 2 minuty od momentu jak pierogi wypłyną na powierzchnię.
Pierogi można podawać z okrasą z cebulki.