Sposób przygotowania:
Małe pierożki z farszem wieprzowo- drobiowym
Do garnka wlewamy gorące mleko, wlewamy olej, mieszamy.
Do miski wsypujemy mąkę dodajemy sól następnie dolewamy ciepłe mleko i wyrabiamy ciasto. Po wyrobieniu odstawiamy.
Mięsa mielimy. Bułkę tartą zalewamy kilkoma łyżkami wody - jak napęczniej dodajemy do mięsa.
Mieszamy, dodajemy wyciśnięty czosnek, sól, pieprz do smaku.
Zimne ciasto rozwałkowujemy wycinamy małe kółka nakładamy farsz zlepiamy. Gotujemy.
Gotowe polewamy roztopionym masłem odrobinę posolonym do smaku.
Do miski wsypujemy mąkę dodajemy sól następnie dolewamy ciepłe mleko i wyrabiamy ciasto. Po wyrobieniu odstawiamy.
Mięsa mielimy. Bułkę tartą zalewamy kilkoma łyżkami wody - jak napęczniej dodajemy do mięsa.
Mieszamy, dodajemy wyciśnięty czosnek, sól, pieprz do smaku.
Zimne ciasto rozwałkowujemy wycinamy małe kółka nakładamy farsz zlepiamy. Gotujemy.
Gotowe polewamy roztopionym masłem odrobinę posolonym do smaku.
iwa643
niezły kąsek