Sposób przygotowania:
Szparagi w sosie maślanym z jajkiem sadzonym
Szparagi umyć i odciąć zdrętwiałe końcówki. Zagotować wodę z solą i wrzucić szparagi. Gotować 5 minut i odcedzić na sitku.
Na patelnię wrzucić 2 łyżki masła i dodać posiekany czosnek. Chwilę podsmażyć i dodać trochę świeżego lub suszonego chili (można pominąć), odrobinę soli i wrzucić szparagi.
Wszystko razem chwilę przesmażyć i wylozyc na talerz. Na szparagi kładziemy jajko sadzone i posypujemy solą.
Na patelnię wrzucić 2 łyżki masła i dodać posiekany czosnek. Chwilę podsmażyć i dodać trochę świeżego lub suszonego chili (można pominąć), odrobinę soli i wrzucić szparagi.
Wszystko razem chwilę przesmażyć i wylozyc na talerz. Na szparagi kładziemy jajko sadzone i posypujemy solą.