lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Szparagi w sosie maślanym z jajkiem sadzonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Maj to czas, w którym królują szparagi dlatego trzeba z tego korzystać. Poniżej podaję przepis na ich szybkie przyrządzenie.

Szparagi w sosie maślanym z jajkiem sadzonym

Składniki:

Szparagi w sosie maślanym z jajkiem sadzonym

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w sosie maślanym z jajkiem sadzonym
Szparagi umyć i odciąć zdrętwiałe końcówki. Zagotować wodę z solą i wrzucić szparagi. Gotować 5 minut i odcedzić na sitku.

Na patelnię wrzucić 2 łyżki masła i dodać posiekany czosnek. Chwilę podsmażyć i dodać trochę świeżego lub suszonego chili (można pominąć), odrobinę soli i wrzucić szparagi.

Wszystko razem chwilę przesmażyć i wylozyc na talerz. Na szparagi kładziemy jajko sadzone i posypujemy solą.