Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy z suszonymi grzybami
Mięso wołowe myjemy i osuszamy. Następnie kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, papryką ostra i przyprawa do gulaszu. Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy mięso i smażymy ok 10 minut. Dodajemy posiekany czosnek i cebulę i dalej smażymy. Dorzucamy ziele angielskie i ziarna jałowca. Mięso podlewamy woda , tak by je przykryć i dorzucamy 1 kostkę rosołową. Dusimy 20 minut.
Grzyby suszone wcześniej trzeba zamoczyć i dodajemy do mięsa. Dalej dusimy i dodajemy kiszonego ogórki pokrojone w półplasterki i 1 łyżkę przecieru pomidorowego. Dusimy kolejne 20 minut. Mąkę połączyć z wodą i wlać do gulaszu energicznie mieszając, dusić jeszcze około 3 minuty. Podawać z ziemniakami i ulubiona surówka.
Grzyby suszone wcześniej trzeba zamoczyć i dodajemy do mięsa. Dalej dusimy i dodajemy kiszonego ogórki pokrojone w półplasterki i 1 łyżkę przecieru pomidorowego. Dusimy kolejne 20 minut. Mąkę połączyć z wodą i wlać do gulaszu energicznie mieszając, dusić jeszcze około 3 minuty. Podawać z ziemniakami i ulubiona surówka.