gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Pierogi z mięsem i kaszą jęczmienną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pierogi z mięsem, kaszą jęczmienną i dodatkiem marchewki. Podane ze smażoną cebulką. Idealne na zimowe obiady.

Pierogi z mięsem i kaszą jęczmienną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z mięsem i kaszą jęczmienną

Ciasto

Farsz

  • 250 g mięsa z golonki ugotowanej,
  • 1 szklanka kaszy jęczmiennej,
  • garść suszonej marchewki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem i kaszą jęczmienną
Mąki mieszamy ze sobą i zalewamy wrzątkiem, mieszamy aż powstanie w miarę jednolita konsystencja. ostudzamy. Dodajemy jajko i olej. Zagniatamy, podsypujemy mała ilością mąki.

Kaszę gotujemy z stosunku 2:1 ,dodajemy garść suszonej marchewki. Studzimy. Do zmielonego mięsa dodajemy kasze i przyprawy.

Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka i wykładamy ok 1 łyżeczki farszu i zlepiamy brzegi.Gotujemy ok 10 min. Smacznego.
Pierogi z mięsem i kaszą jęczmienną
Z podanych składników przygotowujemy ciasto.
Pierogi z mięsem i kaszą jęczmienną
Mięso mieszamy z kaszą jęczmienną i przyprawiamy.

Tagi:

danie pierogi