Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem i kaszą jęczmienną
Mąki mieszamy ze sobą i zalewamy wrzątkiem, mieszamy aż powstanie w miarę jednolita konsystencja. ostudzamy. Dodajemy jajko i olej. Zagniatamy, podsypujemy mała ilością mąki.
Kaszę gotujemy z stosunku 2:1 ,dodajemy garść suszonej marchewki. Studzimy. Do zmielonego mięsa dodajemy kasze i przyprawy.
Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka i wykładamy ok 1 łyżeczki farszu i zlepiamy brzegi.Gotujemy ok 10 min. Smacznego.
Kaszę gotujemy z stosunku 2:1 ,dodajemy garść suszonej marchewki. Studzimy. Do zmielonego mięsa dodajemy kasze i przyprawy.
Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółka i wykładamy ok 1 łyżeczki farszu i zlepiamy brzegi.Gotujemy ok 10 min. Smacznego.
SylaUla