Sposób przygotowania:
Pszenno-żytnie pierogi z mięsem i serkiem kremowym
Mięso gotujemy do miękkości wraz z obranymi i umytymi warzywami. Do mięsa i warzyw dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Ugotowane mięso i warzywa studzimy i mielimy przez maszynkę. Dodajemy przyprawy i serek mieszamy dokładnie.
Mąki przesiewamy i wlewamy wrzątek mieszając łyżką. Odstawiamy do wystudzenia. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy na chwilę aby odpoczeło (10-15 minut).
Ciasto wałkujemy dość cieniutko, podsypując mąką. Wykrawamy kubkiem kółeczka. Na każde wykładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy brzegi.
Gotujemy w osolonej wodzie około 10 min do wypłynięcia.
Podajemy ze smażoną cebulką.
Smacznego.
Mąki przesiewamy i wlewamy wrzątek mieszając łyżką. Odstawiamy do wystudzenia. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy na chwilę aby odpoczeło (10-15 minut).
Ciasto wałkujemy dość cieniutko, podsypując mąką. Wykrawamy kubkiem kółeczka. Na każde wykładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy brzegi.
Gotujemy w osolonej wodzie około 10 min do wypłynięcia.
Podajemy ze smażoną cebulką.
Smacznego.
Czekoladka 2