gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 667]

Pszenno-żytnie pierogi z mięsem i serkiem kremowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pszenno-żytnie pierogi z mięsem wieprzowym, warzywami i serkiem kremowym. Polecam wypróbowanie przepisu.

Pszenno-żytnie pierogi z mięsem i serkiem kremowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pszenno-żytnie pierogi z mięsem i serkiem kremowym

Ciasto

Farsz

Sposób przygotowania:

Pszenno-żytnie pierogi z mięsem i serkiem kremowym
Mięso gotujemy do miękkości wraz z obranymi i umytymi warzywami. Do mięsa i warzyw dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Ugotowane mięso i warzywa studzimy i mielimy przez maszynkę. Dodajemy przyprawy i serek mieszamy dokładnie.

Mąki przesiewamy i wlewamy wrzątek mieszając łyżką. Odstawiamy do wystudzenia. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy na chwilę aby odpoczeło (10-15 minut).

Ciasto wałkujemy dość cieniutko, podsypując mąką. Wykrawamy kubkiem kółeczka. Na każde wykładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy brzegi.

Gotujemy w osolonej wodzie około 10 min do wypłynięcia.

Podajemy ze smażoną cebulką.

Smacznego.
Pszenno-żytnie pierogi z mięsem i serkiem kremowym
Ugotowane mięso i warzywa studzimy i mielimy przez maszynkę.
Pszenno-żytnie pierogi z mięsem i serkiem kremowym
Na każde wykładamy po łyżeczce farszu i zlepiamy brzegi.