Sposób przygotowania:
Pierogi z mięsem z rosołu
Mąkę wyrabiamy ręką z jajkiem, solą i wodą na gładkie ciasto. Podsypujemy mąką i rozwałkowujemy. Za pomocą szklanki wycinamy okręgi.
Mięso z rosołu mielimy za pomocą maszynki. Jeżeli dodajemy marchewkę, to też ją mielimy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę i przyprawioną szczyptą soli (możemy podsmażyć więcej, to od razu będziemy mieli gotową okrasę). Podsmażoną cebulkę dodajemy do mięsa razem z tłuszczem. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Gotowy farsz układamy na jednej połowie każdego „ciastowego krążka” i lepimy pierogi. Tak przygotowane pierogi gotujemy w osolonej wodzie (najpierw powinna się zagotować) od momentu wypłynięcia około 2-3 minuty.
Mięso z rosołu mielimy za pomocą maszynki. Jeżeli dodajemy marchewkę, to też ją mielimy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę i przyprawioną szczyptą soli (możemy podsmażyć więcej, to od razu będziemy mieli gotową okrasę). Podsmażoną cebulkę dodajemy do mięsa razem z tłuszczem. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.
Gotowy farsz układamy na jednej połowie każdego „ciastowego krążka” i lepimy pierogi. Tak przygotowane pierogi gotujemy w osolonej wodzie (najpierw powinna się zagotować) od momentu wypłynięcia około 2-3 minuty.
elzbieta8960