Sposób przygotowania:
Pierożki z serem i czekoladąPrzygotowanie ciasta
Mąkę przesiać, dodać płatki owiane, wymieszać.
ETAP 2:
Następnie dodać pure z marchewki, jajko, jogurt i wodę z rozpuszczonym masłem.
Zagnieść ciasto, przykryć miseczką i pozostawić na pół godziny żeby odpoczęło.
Nadzienie
Ser zmiksować, dodać miód, kropelki czekoladowe, cukier z wanilią i skórkę pomarańczową kandyzowaną, dokładnie wymieszać.
ETAP 4:
Ciasto rozwałkować, małą szklaneczką wykroić krążki.
Na połowę krążków włożyć porcję sera.
ETAP 5:
Przykryć drugim krążkiem ciasta i bardzo dokładnie zlepić za pomocą widelca.
Partami wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować 2-3 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię.
Wyjmować łyżką cedzakową, podawać polane zrumienionym masłem i opcjonalnie dosłodzić cukrem, miodem lub syropem.
robaczek