Sposób przygotowania:
Pierogi z owocami morza
Na początku rozmrozić krewetki w zimnej wodzie, a następnie przemielić je przez maszynkę do mięsa, do smaku dodać pieprz i sól.
Mąkę wsypać do miski , dodać 2 jajka, ciepłą wodę , oraz olej, wszystko dokładnie wymieszać, by ciasto nie przyklejało się do blatu i rąk, w razie potrzeby dodać jeszcze odrobinę mąki.
Wyrobione przez nas ciasto rozwałkować na posypanym wczesniej blacie na grubosc około 2 mm , następnie szklanką wycinać okręgi w cieście, na środek okręgów kłasć farsz z krewetek.
Pierogi skleic i wrzucic do gotującej się wody, gotować około 10-12 minut.
Mąkę wsypać do miski , dodać 2 jajka, ciepłą wodę , oraz olej, wszystko dokładnie wymieszać, by ciasto nie przyklejało się do blatu i rąk, w razie potrzeby dodać jeszcze odrobinę mąki.
Wyrobione przez nas ciasto rozwałkować na posypanym wczesniej blacie na grubosc około 2 mm , następnie szklanką wycinać okręgi w cieście, na środek okręgów kłasć farsz z krewetek.
Pierogi skleic i wrzucic do gotującej się wody, gotować około 10-12 minut.