Sposób przygotowania:
Pierogi z kaszanką
Jeśli chcemy przyrządzić pierogi z kaszanką należy kaszankę obrać z błonek i pokroić na mniejsze kawałki-wrzucić na patelnię. Cebulę obrać ,posiekać dodać do kaszanki . Patelnię stawiamy na ogień i podsmażamy kaszankę ,aż cebulka ładnie się zeszkli . Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem(tak aby było lekko pikantne) i zagęścić rozmąconymi jajkami .Odstawiamy do wystudzenia. Mąkę przesiać do miski dodać sól i resztę składników.Dokładnie wyrobić ciasto tak ,aby było gładkie i elastyczne .Dzielimy na małe kawałki i rozwałkowujemy na cienkie placki ,potem wycinamy szklanką krążki.Na każdy krążek nałożyć trochę farszu ,posmarować brzeg białkiem i dokładnie sklejać pierogi .Wrzucamy na gotującą się wodę z dodatkiem soli i gotujemy od wypłynięcia ok. 5 minut.Gotowe pierogi polać skwarkami i tłuszczem ze smażenia .
Lady Marmolada
dynia33c
Smakowita
elzbieta8960
Zgobisz