Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Pierogi z kaszanką

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo dobre pierogi z kaszanką

Pierogi z kaszanką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierogi z kaszanką

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z kaszanką
Jeśli chcemy przyrządzić pierogi z kaszanką należy kaszankę obrać z błonek i pokroić na mniejsze kawałki-wrzucić na patelnię. Cebulę obrać ,posiekać dodać do kaszanki . Patelnię stawiamy na ogień i podsmażamy kaszankę ,aż cebulka ładnie się zeszkli . Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem(tak aby było lekko pikantne) i zagęścić rozmąconymi jajkami .Odstawiamy do wystudzenia. Mąkę przesiać do miski dodać sól i resztę składników.Dokładnie wyrobić ciasto tak ,aby było gładkie i elastyczne .Dzielimy na małe kawałki i rozwałkowujemy na cienkie placki ,potem wycinamy szklanką krążki.Na każdy krążek nałożyć trochę farszu ,posmarować brzeg białkiem i dokładnie sklejać pierogi .Wrzucamy na gotującą się wodę z dodatkiem soli i gotujemy od wypłynięcia ok. 5 minut.Gotowe pierogi polać skwarkami i tłuszczem ze smażenia .
Pierogi z kaszanką
Etap 1
Pierogi z kaszanką
Etap 2
Pierogi z kaszanką
Etap 3