Sposób przygotowania:
Pierogi z budyniem
Budyn robimy jako pierwszy na bardzo gęsto i odkładamy by zdążył nam przestygnąć. Smak wedle uznania ja robilam wiśniowy bo taki akurat mialam i dodałam wiśnie drążona do tego mówię wam super połączenie. Wy możecie np waniliowy itd. Dla ułatwienia możemy zrobić wszystko w robocie kuchennym. Wszystkie skladniki wrzucamy do robota i miksujemy ok 2-3 min na wysokich obrotach. Ciasto wałkujemy i wycinamy odpowiedni dla nas kształt by uformować pierogi. Na końcu lepimy pierogi . Wrzucamy do gotującej się wody lekko osolonej i ja dodaje trochę oliwy by się nie kleiły. Można posypać cukrem czy śmietaną jak kto woli
SMACZNEGO
Zdjęcie przedstawia pierogi z budyniem i pierogi z serem...
SMACZNEGO
Zdjęcie przedstawia pierogi z budyniem i pierogi z serem...
pigwa
eli_555
misia53
łakomczuszka