dzastina

dzastina

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 142]

Pierogi z budyniem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pierogi z budyniem można dodać owoc.

Pierogi z budyniem

Składniki:

Pierogi z budyniem

 

 

  • 0,5 szklanki wody (letniej)

 

 

 

  • dwie saszetki budyniu

 

 

  • oliwa

 

 

  • cukier /cukier puder

 

  • przepis na około 40 pierogów

Sposób przygotowania:

Pierogi z budyniem
Budyn robimy jako pierwszy na bardzo gęsto i odkładamy by zdążył nam przestygnąć. Smak wedle uznania ja robilam wiśniowy bo taki akurat mialam i dodałam wiśnie drążona do tego mówię wam super połączenie. Wy możecie np waniliowy itd. Dla ułatwienia możemy zrobić wszystko w robocie kuchennym. Wszystkie skladniki wrzucamy do robota i miksujemy ok 2-3 min na wysokich obrotach. Ciasto wałkujemy i wycinamy odpowiedni dla nas kształt by uformować pierogi. Na końcu lepimy pierogi . Wrzucamy do gotującej się wody lekko osolonej i ja dodaje trochę oliwy by się nie kleiły. Można posypać cukrem czy śmietaną jak kto woli

SMACZNEGO



Zdjęcie przedstawia pierogi z budyniem i pierogi z serem...