BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 801]

Pierogi z rabarbarem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierożki takie jadłam u mojej siostry i postanowiłam je zrobić w domu i strzał w dziesiątkę. Bardzo smaczne.

Pierogi z rabarbarem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierogi z rabarbarem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z rabarbarem
Sposób przygotowania pierożków. Umyty rabarbar kroimy na małe kawałki.

Mąkę razem z jajkami, solą, olejem oraz ciepłą wodą wymieszac zagnieśc na ciasto, wyrobic dokładnie rozwałkować.

Szklanką wycinac kółka na każde nakładac porcję rabarbaru posypać lekko cukrem. 

Lepic pierogi dobrze zlepiając brzegi.

Gotować w gotującej wodzie 5 - min od wypłynięcia.

Wyjąć podawać polane śmietaną , posypane cukrem. SMACZNEGO
Pierogi z rabarbarem
Pierożki polepione przygotowane do gotowania.