Sposób przygotowania:
Pierogi z rabarbarem
Sposób przygotowania pierożków. Umyty rabarbar kroimy na małe kawałki.
Mąkę razem z jajkami, solą, olejem oraz ciepłą wodą wymieszac zagnieśc na ciasto, wyrobic dokładnie rozwałkować.
Szklanką wycinac kółka na każde nakładac porcję rabarbaru posypać lekko cukrem.
Lepic pierogi dobrze zlepiając brzegi.
Gotować w gotującej wodzie 5 - min od wypłynięcia.
Wyjąć podawać polane śmietaną , posypane cukrem. SMACZNEGO
Mąkę razem z jajkami, solą, olejem oraz ciepłą wodą wymieszac zagnieśc na ciasto, wyrobic dokładnie rozwałkować.
Szklanką wycinac kółka na każde nakładac porcję rabarbaru posypać lekko cukrem.
Lepic pierogi dobrze zlepiając brzegi.
Gotować w gotującej wodzie 5 - min od wypłynięcia.
Wyjąć podawać polane śmietaną , posypane cukrem. SMACZNEGO
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Polecam są pyszne.;)