renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Pierogi z rabarbarem i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pierogi podobno, tak ktoś powiedział można robić prawie ze wszystkim. Ja dziś proponuję z nadzieniem rabarbarowo - cynamonowym

Pierogi z rabarbarem i cynamonem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z rabarbarem i cynamonem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z rabarbarem i cynamonem
Przygotowujemy nadzienie: Rabarbar myjemy, usuwamy zrogowaciałe części i drobno kroimy. Następnie dodajemy cukier brązowy, cynamon i otręby i mieszamy. W następnym kroku należy przygotować ciasto. Na stolnicę wysypujemy obie mąki, dodajemy sól, jajko i zarabiamy z letnią wodą. Ciasto wałkujemy cienki, szklana wycinamy krążki, nakładamy farsz rabarbarowy, sklejamy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie ( można do gotowania dodać trochę oleju). podajemy polane śmietanką z cukrem.
Pierogi z rabarbarem i cynamonem
Umyty i oczyszczony rabarbar kroimy w drobną kostkę.
Pierogi z rabarbarem i cynamonem
Dodajemy cukier, cynamon, otręby i mieszamy
Pierogi z rabarbarem i cynamonem
Z obu mąk, jajka, soli i wody zarabiamy ciasto.
Pierogi z rabarbarem i cynamonem
Wykrawamy krążki, nakładamy farsz i sklejamy.