Sposób przygotowania:
Pierożki z marmoladą
Składniki na ciasto szybko zagniatamy. Tworzymy kule.
Na posypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto na grubości około pół centymetra. Szklanką oproszoną mąką wykrawamy kółka.
Na każde nakładamy po trochu marmolady i zlepiamy jak pierogi. Aby być pewnym ich sklejenia delikatnie dociskamy widelcem ich brzegi.
Pieczemy w nagrzanym do 180* C piekarniku przez 30 minut.
Na posypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto na grubości około pół centymetra. Szklanką oproszoną mąką wykrawamy kółka.
Na każde nakładamy po trochu marmolady i zlepiamy jak pierogi. Aby być pewnym ich sklejenia delikatnie dociskamy widelcem ich brzegi.
Pieczemy w nagrzanym do 180* C piekarniku przez 30 minut.
agabi22
Izabela Nowak-slonce
ale to na prawde nie jest takie lepienie pierogów jak ruskich ; robi się to o wiele szybciej i łatwiej