Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Pierożki z marmoladą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Prosty sposób na zaspokojenie chęci na małe co nie co.

Pierożki z marmoladą

Składniki:

Pierożki z marmoladą

 

Sposób przygotowania:

Pierożki z marmoladą
Składniki na ciasto szybko zagniatamy. Tworzymy kule.
Na posypanej mąką stolnicy wałkujemy ciasto na grubości około pół centymetra. Szklanką oproszoną mąką wykrawamy kółka.
Na każde nakładamy po trochu marmolady i zlepiamy jak pierogi. Aby być pewnym ich sklejenia delikatnie dociskamy widelcem ich brzegi.
Pieczemy w nagrzanym do 180* C piekarniku przez 30 minut.

Tagi:

jajko jajka