olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pierożki z nadzieniem z boczku, cebuli oraz porów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierożki z ciasta francuskiego wypełnione farszem powstałym z boczku wędzonego, cebuli oraz uwaga: pora!

Pierożki z nadzieniem z boczku, cebuli oraz porów Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierożki z nadzieniem z boczku, cebuli oraz porów

 

  • 3 pory
  • 150 gram boczku
  • 4 cebule
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Pierożki z nadzieniem z boczku, cebuli oraz porów
Cebulę obieram, kroję po czym podsmażam na patelni wraz z pokrojonym w paski boczkiem wędzonym. Na oddzielnej patelni podsmażam na oliwie pokrojone w półplasterki pory. Ciasto francuskie kroję w kwadraty i nakładam na każdym z nich łyżeczkę farszu powstałego z połączenia: cebuli, boczku i porów doprawionych papryką. Każdy kwadrat zlepiam albo składając go na pół, albo łącząc wszystkie brzegi. Przygotowane pierożki wstawiam do piekarnika nagrzanego do 190C na 30 minut.
Pierożki z nadzieniem z boczku, cebuli oraz porów
Cebulę obieram, kroję po czym podsmażam na patelni wraz z pokrojonym w paski boczkiem wędzonym.
Pierożki z nadzieniem z boczku, cebuli oraz porów
Ciasto francuskie rozkładam na blacie i kroję w kwadraty.

Tagi:

ciasto pory