kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

pierś kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

soczysty smak, aromat piersi z kurczaka

pierś kurczaka

Składniki:

pierś kurczaka

 

  • pierś z kurczaka (ilość wg uznania),
  • 2 kostki kostka rosołowa Kucharek,
  • 3 łyżki oliwa z oliwek,
  • sól,
  • pieprz czarny mielony

 

Sposób przygotowania:

pierś kurczaka
kostki rosołowe rozcieramy z oliwą z oliwek na miseczce. piersi z kurczaka kroimy na polowy i każdą z każdej strony smarujemy marynatą. jeśli nam braknie możemy dorobić;) na koniec szczypta soli i pieprzu. każda z piersi smażymy na słoty kolor . piersi będą soczyste i dobrze doprawione. podajemy według uznania. ja proponuję z ziemniaczkami i suróweczką. smakują wyśmienicie;)