SUPERPRZEPIS

Pierś kurczaka bez tłuszczu z fasolką

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Pierś kurczaka bez tłuszczu z fasolką Więcej zdjęć (3)

Przepis dla dbających o linię.

Składniki:

Pierś kurczaka bez tłuszczu z fasolką

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka bez tłuszczu z fasolką
Piers kurczaka opłukać i przekroić wzdłuż na cieńsze porcje. Każdą z nich oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą gyros. Fasolkę szparagową oczyścić, przełożyć do rondelka i ugotować w lekko osolonej wodzie. Gdy fasolka jest prawie miękka, rozgrzać patelnię i z obu stron przypiec piersi z kurczaka bez dodatku tłuszczu, lekko dociskając je łopatką. Gorące podawać z miękką fasolką szparagową.
Pierś kurczaka bez tłuszczu z fasolką
Piersi kurczaka przyprawić i zrumienić na rozgrzanej patelni.
Pierś kurczaka bez tłuszczu z fasolką
Pierś z kurczaka umyć i podzielić na mniejsze porcje.