mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Pierś kurczaka faszerowana ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna pierś z kurczaka w wyjątkowej odsłonie.

Pierś kurczaka faszerowana ziołami

Składniki:

Pierś kurczaka faszerowana ziołami

 

  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • cukier do smaku
  • vegeta
  • 1 główka sałaty
  • 1 cytryna
  • 1 pęczek koperku
  • oliwa z oliwek
  • 1 pęczek czerwonej bazylii
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka faszerowana ziołami
Filet z kurczaka umyć a następnie osuszyć. Naciąć go tak aby powstały kieszonki, po czym natrzeć go solą, pieprzem oraz vegetą. Natkę pietruszki oraz bazylię oczyścić a następnie porwać na kawałki. Wkładać porcje do kieszonek. Mięso zrumienić na oliwie , po czym podlać wodą i dusić. Sałatę umyć i również porwać na kawałki. Szczypiorek oraz koperek posiekać, dodać do sałaty. Skropić sokiem z cytryny i wlać jogurt. Doprawić cukrem. Całość wymieszać.