Sposób przygotowania:
Ziołowe lizaki z kurczaka z grillaEtap 1
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, przełożyć do miseczki. Igiełki rozmarynu, listki oregano i melisy posiekać, dodać je razem z listkami tymianku do czosnku. Do ziół z czosnkiem dodać olej, sok z cytryny i sól ziołową, dokładnie wymieszać.
Etap 2
Piersi z kurczaka pociąć w długie, niezbyt grube paski.
Etap 3
Mięso dokładnie pokryć ziołową marynatą i odłożyć na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc).
Etap 4
Zamarynowane mięso nadziewać na patyczki do szaszłyków (jeden pasek mięsa na jeden patyczek).
Etap 5
Mięso kłaść na ruszt rozgrzanego grilla. Grillować z obu stron do lekkiego zrumienienia.
marietta