Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie pomidorowym
Do miski wkładamy wszystkie składniki na pulpety. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. smażymy na rozgrzanym oleju i przestudzoną dodajemy do masy mięsnej, formujemy pulpety.
Do gotującej się wody w garnku, dodajemy koncentrat pomidorowy, wkładamy pulpety, gotujemy około 30 - 40 minut ( czas gotowania zależy od wielkości pulpetów ). W międzyczasie mieszamy mąkę z wodą.
Sos uzupełniamy do 2 szklanek płynu, dodajemy przyprawy i wlewamy wodę z mąką, gotujemy przez chwilę.
Do gotującej się wody w garnku, dodajemy koncentrat pomidorowy, wkładamy pulpety, gotujemy około 30 - 40 minut ( czas gotowania zależy od wielkości pulpetów ). W międzyczasie mieszamy mąkę z wodą.
Sos uzupełniamy do 2 szklanek płynu, dodajemy przyprawy i wlewamy wodę z mąką, gotujemy przez chwilę.