Sposób przygotowania:
Cukinia z meksykańskim farszem
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso mielone i smażymy na małym ogniu do miękkości mięsa.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, dodajemy do mięsa, chwilę razem smażymy.
Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy, dodajemy do mięsa, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką.
Cukinie kroimy na pół, za pomocą łyżki wydrążamy gniazda nasienne, cukinie wypełniamy przygotowanym farszem.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy wierzch cukinii, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika.
Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, dodajemy do mięsa, chwilę razem smażymy.
Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy, dodajemy do mięsa, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką.
Cukinie kroimy na pół, za pomocą łyżki wydrążamy gniazda nasienne, cukinie wypełniamy przygotowanym farszem.
Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy wierzch cukinii, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika.
Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.