Sposób przygotowania:
Słodko - kwaśny gulasz z kaszą kuskus
Mięso mielone smażę na rozgrzanej patelni na rumiano. Dodaję sól i pieprz do smaku oraz 2 łyżki pasty curry. Mieszam. Dodaję przecier pomidorowy. Zmniejszam ogień.
Następnie ananasa z puszki kroję w kostkę dodaję do mięsa, marchewkę obieram i trę na tarce na grubych oczkach dodaję do mięsa.
Całość mieszam i duszę ok 5 min co jakiś czas mieszając. Kaszę kuskus przygotowuję jak na instrukcji. Kiedy gulasz będzie gotowy posypuję świeżą natką pietruszki.
Podaję z kaszą.
Następnie ananasa z puszki kroję w kostkę dodaję do mięsa, marchewkę obieram i trę na tarce na grubych oczkach dodaję do mięsa.
Całość mieszam i duszę ok 5 min co jakiś czas mieszając. Kaszę kuskus przygotowuję jak na instrukcji. Kiedy gulasz będzie gotowy posypuję świeżą natką pietruszki.
Podaję z kaszą.