madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Pierś z kurczaka po hawajsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo szybkie i proste danie z kurczaka wzbogacone smakiem ananasa a wszystko przykryte ciągnącym serem.

Pierś z kurczaka po hawajsku

Składniki:

Pierś z kurczaka po hawajsku

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • jarzynka do smaku
  • olej do smażenia
  • 6 plastrów ananasa z puszki
  • 6 plastrów żółtego sera

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka po hawajsku

ETAP 1:

Pierś po hawajsku
Pokrojone i rozbite mięso przyprawiamy do smaku

Mięso z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy na sześć części i lekko rozbijamy. Każdy kawałek przyprawiamy do smaku jarzynką.

ETAP 2:

Pierś po hawajsku
Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso z każdej strony

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z obydwu stron na małym ogniu aż mięso się lekko zarumieni.

ETAP 3:

Pierś po hawajsku

Podsmażone mięso zdejmujemy z patelni i układamy w naczyniu żaroodpornym . Na każdym kawałku mięsa układamy po plasterku ananasa.

ETAP 4:

Pierś po hawajsku
Na ananasach układamy plastry żółtego sera

Na plastrach ananasa układamy plastry żółtego sera ja użyłam goudy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na kilkanaście minut aby ser się stopił ale nie spiekł.