SUPERPRZEPIS

Pierś szczypiorkowo - koperkowa

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Pierś szczypiorkowo - koperkowa Więcej zdjęć (5)

aromatyczne mięsko z kurczaka

Składniki:

Pierś szczypiorkowo - koperkowa

 

Sposób przygotowania:

Pierś szczypiorkowo - koperkowa
Pierś z kurczaka przecinamy na pół, ale nie do samego końca. Wnętrze mięsa nacieramy pieprzem kolorowym oraz solą. Szczypiorek drobno siekamy i nakładamy na mięsie - przykrywamy drugą częścią filetu. Mięso układamy na foli aluminiowej, solimy je i pieprzymy, a następnie układamy na nim nieco masło. Całość posypujemy siekanym szczypiorkiem i kładziemy 2-3 gałązki kopru. Mieso zawijamy w folię i pieczemy 35-40 minut w temperaturze 180*
Pierś szczypiorkowo - koperkowa
Wnętrze mięsa nacieramy pieprzem kolorowym oraz solą.
Pierś szczypiorkowo - koperkowa
Szczypiorek drobno siekamy i nakładamy na mięsie -
Pierś szczypiorkowo - koperkowa
przykrywamy drugą częścią filetu. . .
Pierś szczypiorkowo - koperkowa
. Całość posypujemy siekanym szczypiorkiem i kładziemy 2-3 gałązki kopru.