Sposób przygotowania:
Pierś - ta nadziana... mozarellą
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić. Naciąć w poziomie i zrobić dość głęboki otwór, w który należy upchnąć mozarellę i ewentualnie suszone pomidory,etc. Nadzianą pierś posmarować marynatą przygorowaną z oliwy oraz rozgniecionych kostek rosołowych i przypraw (u mnie czosnek, papryka ostra, zioła prowansalskie). Tak przygotowane piersi smażyć dłuższy czas obracając co chwilę na wolnym ogniu, tak aby mięso upiekło się w środku, a nie tylko spiekło z wierzchu a w środku było surowe.Najlepiej jednak smakuje z patelni grillowej, ja niestety nowej nie nabyłam, a poprzednia nie działa na indukcji :(Podawać wg gustu: albo z samą jakąś dobrą sałatką albo np z frytkami lub pieczonymi ziemiaczkami... U mnie frytki, bo mąż to skryty frytożerca :)
evita0007
gosiczek821