Sposób przygotowania:
Pierś w cieście piwnymWykonanie:
Ziemniaki obieramy kroimy w ćwiartki wkładamy do garnka z wodą i gotujemy koło 45 minut w osolonej wodzie .Do miseczki wlewamy piwo 1 szklankę, dodajemy do niego sól, pieprz, paprykę mieloną czerwoną.
Składniki mieszamy, wsypujemy przesianą mąkę, mieszamy do momentu, aż ciasto będzie gładkie o konsystencji jak na naleśniki ( gdyby wam wyszło za gęste to śmiało dolejcie jeszcze piwa).
Pierś z kurczaka kroimy dosyć cienko takie większe kawałki, maczamy w cieście piwnym i kładziemy na rozgrzany olej, smażymy z obu stron na rumiany kolor. Podajemy z ziemniakami ugotowanym do tego buraczki i mamy pyszny obiad.
Megi-
lalunia
Tak skarbie pyszna pierś
łydy1598
lalunia