Sposób przygotowania:
Pierś w papilotach z grzybami i płatkami owsianymi
Mięso umyć, osuszyć. Zrobić kilka naciąć na głębokość około 1,5 cm. Oprószyć solą i tymiankiem. Odłożyć do lodówki. Na suchej i czystej patelni zrumienić płatki owsiane. Cebulę drobno posiekać, wrzucić na rozgrzaną patelnię i zeszklić. Grzyby rozmrozić i lekko przesiekać. Przełożyć na patelnię. Smażyć całość do zrumienienia grzybów, doprawić solą, resztą tymianku i czosnkiem granulowanym. Następnie dodać płatki i smażyć razem jeszcze minutę. Zdjąć z ognia i ostudzić. Przygotowany farsz delikatnie włożyć w nacięcia. Na dwa średniej wielkości kawałki folii aluminiowej ułożyć po jednym kawałku kurczaka i zamknąć każdą szczelnie. Położyć na blachę i piec w 200 st około 20 minut. Przed podaniem wyjąć z folii. Smacznego!