Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z leśnymi grzybami
Grzyby (ja użyłam kurek, koźlarzy i podgrzybków) oczyścić i umyć. Nie moczyć ich zbyt długo w wodzie, bo nią nasiąkną. Umyte grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić do niego pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić ją. Do cebuli dodać grzyby i smażyć dalej razem. Smażyć tak długo, aż płyn z grzybów odparuje. Doprawić je do smaku solą i pieprzem. Pierś z kurczaka podzielić na porcje (u mnie 4 porcje). Każdy kawałek mięsa rozbić tłuczkiem i oprószyć solą, na każdym ułożyć po trochu usmażonych grzybów. Plastry mięsa złożyć na pół i zabezpieczyć wykałaczkami. Jajko rozbełtać. Nadziane grzybami mięso obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Tak przygotowane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej i smażyć na rumiano z o bu stron.