Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w sosie kurkowym i kaszą gryczaną
Pierś z kurczaka oczyszczamy i moczymy w zimnej, osolonej wodzie.Cebulę siekamy na drobno, podsmażamy z liściem laurowym i pieprzem, dodajemy dodajemy również posiekane grzyby. Podduszamy na małym ogniu przez 15 minut, w razie potrzeby dolewamy odrobinę wody, często mieszamy. Teraz wstawiamy kaszę gryczaną, gotujemy według przepisu na opakowaniu. Wyjmujemy mięso, osuszamy i przyprawiamy jak lubimy, ale nie solimy, przekrawamy na pół. Grzyby przekładamy do innego naczynia, na patelnię wlewamy 2-3 łyżki oleju, kładziemy nasze mięso i przykrywamy grzybami, podlewamy śmietaną. Po 6-7 minutach przewracamy piersi na drugą stronę i dusimy jeszcze 3-4 minuty. Kasza powinna być już dobra. Jak lubicie dodajcie natkę pietruszki lub koperek do sosu. Smacznego.