Sposób przygotowania:
Pierś z ananasem w porach duszonych w winie
Mięso umyć, osuszyć i rozkroić jak książkę. Rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Serek porwać w palcach na mniejsze kawałki i rozłożyć na całej powierzchni mięsa. Ananasa pokroić w kostkę i także rozłożyć na mięsie. Zrolować i spiąć wykałaczkami. Por pokroić na cienkie krążki. W rondelku rozgrzać 1 łyżkę łyżki i wrzucić por. Smażyć około 2 minut i wlać 100 ml wina. Przykryć pokrywką i dusić około 5 minut. Zdjąć z ognia. Na pozostałej oliwie zrumienić z każdej strony pakiecik mięsny. Na ogień ponownie postawić pory i wlać resztę wina. Zagotować. Przełożyć mięso i dusić razem około 10-15 minut. Przed podaniem wyjąć z mięsa wykałaczki. Smacznego!