Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Pierś z indyka light

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Idealne danie dla liczących kalorie i barrrdzo smaczne ;)

Pierś z indyka light Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś z indyka light

 

  • 1 pierś z indyka
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka light
Pierś kroimy na plasterki ok 1 cm. Pietruszkę i koperek siekamy na drobno, wkładamy do miski. Dodajemy sól, świeżo mielony pieprz i oliwę. Mieszamy. Wkładamy pokrojoną pierś z indyka, mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok 30 min. Piersi smażymy na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) z obu stron na lekko rumiano. LUB Piersi układamy na blaszce i pieczemy ok 15 min w temp 180*C.
Pierś z indyka light
Marynowane w ziołach piersi smażymy bez tłuszczy na rozgrzanej patelni

Tagi:

indyk