Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Rolada mięsna z omletem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szukasz sposobu na zaskoczenie Gości, ich kubków smakowych? Bez obaw, mam sprawdzony przepis idealny na każdą okazję.

Rolada mięsna z omletem

Składniki:

Rolada mięsna z omletem

Składniki na omlet:

Składniki na masę mięsną:

Składniki dodatkowe:

  • 2 łyżki ketchupu

Sposób przygotowania:

Rolada mięsna z omletem

I

Rolada mięsna z omletem
Przygotowanie jajek oraz warzyw do przygotowania omletu.

1. Najpierw przygotowuje omlet, jajka wbijam do miski, roztrzepuje trzepaczką, dodaję odlany z zalewy groszek oraz obraną z nasion, drobno pokrojoną paprykę, Doprawiam pieprzem oraz solą i wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia 35cm x 25 cm. Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C. Po upieczeniu kroję wzdłuż na połowę.

II

Rolada mięsna z omletem
Przygotowanie mięsa oraz przekładnie warstw rolady, Przekładamy na przemian z mięsa i omleta.

2. Mięso mielone przekładam do miski, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę, wbijam jajko, wsypuję majeranek, paprykę ostrą, sól, bulkę tartą i wlewam śmietanę, Wyrabiam masę mięsną, 1/3 części mięsa układam na dnie formy typu keksówka, następnie układam połowę omleta, ponownie mięso, omlet i wierzch przykrywam mięsem.

III

Rolada mięsna z omletem
Smarowanie wierzchu rolady ketchupem oraz pieczenie w rozgrzanym piekarniku.

3. Na koniec smaruję ketchupem i piekę 50 minut w rozgrzanym piekarniku 180°C.

IV

4. Po upieczeniu kroję w plastry i podaję.
5. Gotowe.
6. Smacznego.