Sposób przygotowania:
Smażony dorsz w sosie z warzyw
Filety dorsza czarnego opłukać pod zimną wodą, ręcznikiem papierowym osuszyć, pokroić na małe porcje, obtaczać w mące wymieszanej z solą i pieprzem.
Na gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, odkładać do miski.
Na oleju podsmażyć pokrojoną drobno cebulę , pory, dodać cukier, kucharka, pieprz mielony, ugotowaną marchewkę z rosołu, wlać ocet jabłkowy, sok pomidorowy, wodę i gotować z 7 minut na średnim ogniu.
Wlać od razu sos na ryby, zostawić na 12 godzin minimum w chłodnym miejscu.
Na gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, odkładać do miski.
Na oleju podsmażyć pokrojoną drobno cebulę , pory, dodać cukier, kucharka, pieprz mielony, ugotowaną marchewkę z rosołu, wlać ocet jabłkowy, sok pomidorowy, wodę i gotować z 7 minut na średnim ogniu.
Wlać od razu sos na ryby, zostawić na 12 godzin minimum w chłodnym miejscu.