WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Pierś z kaczki z warzywami i makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z kaczki z rosołu smazona na patelni w przyprawie chińskiej, z porem, marchewką, makaronem nitki i żółtym serem.

Pierś z kaczki z warzywami i makaronem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pierś z kaczki z warzywami i makaronem

 

  • 1 pierś z kaczki z rosołu
  • Biała część pora
  • 2 marchewki
  • Sok z jednej pomarańczy
  • Przyprawa do dań chińskich
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
  • 0,5 łyżeczki majeranku
  • Sól, pieprz do smaku
  • 150g makaronu nitki
  • 3 łyżki startego żółtego sera

Sposób przygotowania:

Pierś z kaczki z warzywami i makaronem

ETAP 1:

Pierś z kaczki pokroić na plasterki. Posypać przyprawą do kuchni chińskiej i ułożyć na patelni na oleju.

Pora pokroić w półplasterki. Marchewki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Warzywa dodać do kaczki. Przesmażyć. Dolać sok z pomarańczy. Doprawić solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Smażyć pod przykryciem do miękkości.

Makaron ugotować i odcedzić. Dodać na patelnię. Wymieszać i przesmażyć. Posypać serem. Smażyć do jego rozpuszczenia.

Pierś z kaczki z warzywami i makaronem
Całość na koniec posypujemy startym żółtym serem
Pierś z kaczki z warzywami i makaronem
Makaron nitki dodany do mięsa z warzywami
Pierś z kaczki z warzywami i makaronem
Do warzyw i mięsa dolewamy sok wyciśnięty z pomarańczy
Pierś z kaczki z warzywami i makaronem
Starta marchewka i pokrojony por dodane do mięsa
Pierś z kaczki z warzywami i makaronem
Pierś kaczki z przyprawą ułożona na patelni